7/4/08

Sr. Caiman cocodril, alias BABO


Aquest senyor tant sonrient no és un cocodril de l'Orinocco. Es tracta d'un caiman cocodril (Caiman crocodilus), en castellà conegut com a "Caiman de anteojos".
El caiman cocodril és molt abundant a Venezuela i desenes d'individus prenen el sol plegats als marges de les basses i estanys.
Si els voleu diferenciar-los, és molt fàcil! Fixeu-vos bé en les fotos del sr.Cocodril de l'Orinocco (fitxa següent) i del sr. Caiman:


  • Els caiman té una protuberancia en forma d'elegant espina sobre l'ull i el cocodril no.

  • El caiman té una especie de cresta davant els ulls, sembla que porti unes ulleres, d'aquí el seu nom castellà. El senyor cocodril gaudeix d'una visió perfecta i no li calen les ulleres.

  • El cocodril, en comparació, té el morro molt més llarg que el caiman.

Els llaneros els anomenen "babos", cosa que no fa gaire gracia al senyor caiman ja que com es pot veure a la foto(i en part per aixó a deixat que la publiqués), no babejen gens ;-D. Però l'embolic de nomenclatura no s'acaba aquí: si pregunteu a un llanero per un caiman desseguida us assenyalara el cocodril de l'orinocco, i no és que els confonguin, simplement és que ells anomenen "babos" als caimans i "caimans" als cocodrils.
Aquesta postura de prendre el sol amb la boca oberta no és una amenaça dirigida als passejants que passen pel seu costat sinó que és una estrategia per refrigerar-se millor: mentre té la boca oberta aumenta la superficie de pell en contacte amb l'aire. Si us hi fixeu l'interior del cos del caiman queda aïllat de l'exterior, ja que un plec darrera la llengua tanca el pas a l 'aire.

No em negareu que està guapíssim!