9/4/08

La ssssenyora verdegallo


Chironius carinatus (pels biòlegs) i popularment coneguda als llanos de Veneçuela com a "verdegallo". Encara que ...compte! A altres serps verdes i arborícoles també les anomenen verdegallo o sigui que preneu nota del nom científic i consulteu a la guia de serps ;-D.
Aquesta esbelta dama de grans ulls foscos porta un elegant vestit verd pistatxo i li encanta moure's pels arbres. S'alimenta d'ocells, anfibis i petits rosegadors.

Té fama de ser bastant agresiva, tot i que a mi no m'ho va semblar ja que se'm va passejar pel pit tranquilament (tot un honor rebre tan il·lustre visita), però no patiu no és verinosa.

El que si va quedar demostrat és que és una gran actriu. Mentre es movia per les branques, la nostra protagonista va patir els continus atacs d'un cucarachero currucuchú (Campylorhynchus griseus). El "currucuchú" és un ocell que fa uns grans nius penjant de les branques dels arbres i els defensa amb moltes ganes. Cansada de que l' ocell li pessigués la cua , i desprès d'amenaçar-lo repetidament obrint la boca sense que l'ocell desistís, va canviar completament d'estrategia: es va deixar caure de mig cos cap amunt, aguantant-se per la cua i quedant penjada cap per avall com si estiguès morta. Al final el nostre amic cucarachero es va aburrir i la serp va preferir baixar a terra per buscar un lloc més tranquil. És dura la vida d'una Verdegallo!